Elérhetőségek:
Perfect Tours Budapest
Károly körút 5., VI/3.
1075 Budapest
Tel.: 06 1 212 3131
Mobil: + 36 70 366 9641
info@perfecttoursbudapest.com


magyarenglishdeutschfrancais

Magyarországi programok

Többnyelvű, csoportos kirándulások Magyarországon
Privát programok Magyarországon egyéni vendégek részére
Trabant rally, Trabant verseny feladatokkal fűszerezve
Dunakanyar kirándulás lovagi játékkal
Szentendre kirándulás Skanzen látogatással
Gödöllő kirándulás nosztalgia vonattal
Bórkóstolás
Puszta kirándulás puszta olimpiával
Balaton kirándulás a herendi porcelángyár meglátogatásával
További ajánlatok

 

Trabant rally, Trabant verseny feladatokkal fűszerezve (3-4 óra)

A Trabant-rally egy olyan program, amelyet önmagában és más programmal kombinálva is igénybe lehet venni. Általában ez a program 3-4 óra hosszú. A vendégeket idegenvezető kíséri el egy Budapest környéki helyre, ahol az egyik legismertebb kommunista ikon, a Trabant vár rájuk. A résztvevőket 2-3 fős kiscsoportokra osztják és az újdonsült trabantsofőrök rövid bevezetést kapnak a trabantvezetés tudományába az autó eredeti tulajdonosa segítségével. A csapatok egy térképet kapnak jelzésekkel és az útba eső faluk neveivel. Rendszerint feladatok várnak a csoportokra, helyeket kell megtalálni, kvízt kell kitölteni és a legjobban teljesítő csapatokra ajándékok várnak. Maga a vezetés egy, másfél óráig tart és közben a vendégek gyönyörű tájakon haladnak keresztül, mindezt egy olyan autóban, ami egy nem is olyan rég letűnt korszak jelképének mondható.

Dunakanyar kirándulás lovagi játékkal

Esztergom - Visegrád - Szentendre (8-10 óra)

Ez a program kirándulás Magyarország múltjába a csodálatos dunakanyari kilátással egybekötve. A vendégek meglátogatják Esztergomot, a magyar katolikus egyház központját, az egykori királyi rezidenciát, Visegrádot, és Szentendrét, a barokk kisvárost, mely sok, nagyszerű magyar művész otthona volt. Esztergom fő látványossága a bazilika, Magyarország legnagyobb temploma, és a templom kincstára, amely az ország legnagyobb egyházművészeti gyűjteményét rejti magában. Visegrádon a vendégeket borral fogadják az alsó várnál, ahol a vendégek egy lovagi tornát tekinthetnek meg a szabadtéri amfiteátrumban a Szent György Lovagrend tagjainak közreműködésével. Utána a vendégeket egy közeli vendéglőbe visszük, ahol egy kiadós királyi lakoma vár rájuk, természetesen bor kíséretében. Ebéd után a kirándulás Szentendrével folytatódik, ahol az idegenvezető körbekíséri a vendégeket a városban. Múzeumok látogatására is lehetőség nyílik, ajánlott a híres kerámiaművész Kovács Margit múzeuma, továbbá  a "Caprice" gyémántmanufaktúra és annak magyar ékszertörténeti kiállítása és hatalmas választékot kínáló ékszerboltja.

Visegrád - Szentendre (6-8 óra)

Ugyanaz mint a fenti program Esztergom nélkül.
 
Visegrád (5-6 óra)

Az egyes pontban említett programnak a Visegrád része.

Megjegyzések

  • A Dunakanyar program mindhárom verziójába be lehet építeni hajóval megtett útszakaszokat is. A dunai hajózásra egész évben kínálkozik lehetőség.
  • A Visegrád program kitűnően alkalmazható késő délutáni, esti programként is.

Szentendre kirándulás (4-5 óra)

Szentendrei kirándulás (4-5 óra): Ezt a várost  a művészek városának is nevezik tekintettel a sok festőre és szobrászra, akik itt éltek. A barokk kisváros mediterrán hangulata fogadja a vendéget, sok emlékművel, múzeummal, galériával és remek souvenir vásárlási lehetőségekkel. Ajánlott néhány múzeum felkeresése, mint például: Kovács Margit kerámiaművész múzeuma, a Caprice gyémántmanufaktúra, ékszermúzeum és bolt vagy a Skanzen (falumúzeum). A Skanzen látogatása kitűnő alkalom arra, hogy a vendégek betekintést nyerjenek a régi falusi életbe. A Skanzenen belül különféle programokon lehet részt venni, úgymint kenyérsütés, lángos sütés, gyertyaöntés, kézműves foglalkozások stb. A szentendrei programhoz választható még egy borpincés borkóstolás is. A vendégek hajóval is érkezhetnek Szentendrére vagy hajóval is mehetnek vissza Budapestre. 

Gödöllő - kirándulás Sissi kastélyához (4-5 óra)

Kirándulás a gödöllői Grassalkovich kastélyhoz (4-5 óra): A gödöllői palota Magyarország legnagyobb  barokk palotája, ahol a magyarok által imádott Erzsébet királynő 2000 éjszakát töltött, többet mint Schönbrunnban. A felújított szobák visszanyerték régi fényüket és megmutatják, hogyan is néztek ki a királyi lakosztályok Magyarországon. A palota idegenvezetője körbeviszi a vendégeket a szobákon és a barokk színházban. A színházban különféle privát koncertek szervezésére, a parkban pedig lovas-huszár attrakciók megrendezésére is nyílik lehetőség.  A vendégeket a kastély cukrászdájában megvendégeljük egy kávéra és egy süteményre.  A vendégek szállítása Gödöllőre vagy Gödöllőről úgynevezett "nosztalgia-vonatokon" is lehetséges. A palota látogatása könnyen összeegyeztethető a puszta programunkkal is, amelyre egy közeli tanyán nyílik lehetőség.

Borkóstolás (2-5 óra)

Mind Budapesten mind pedig a városon kívül remek borkóstolós programokra nyílik lehetőség. Budapest egyik kerülete, Budafok, régen bortemelő vidék volt. Habár bort már nem termelnek ott, de a mészkőből kivájt pincékben még mindig sok-sok ezer liter bort tárolnak a régi hordókban. Ez a pincerendszer 25 km hosszú, Európában a leghosszabb. A boros pincékben egy ízletes ebéddel vagy vacsorával összekötött borkóstolós program egészen biztosan minden vendég tetszését el fogja nyerni.
Etyek egy Budapesthez közeli bortermelő vidék ahol szintén nagyon jó borkóstolós programokat lehet szervezni. Az itt termesztett szőlő képezi a híres magyar Törley pezsgő alapját. A falu egyik hagyományos borpincéjében a csoport megkóstolhatja az Etyekre legjellemzőbb borokat, mint például a Chardonnayt, a Sauvignon Blanc-t, a "Szürkebarátot", a "Királyleánykát" és a "Rajnai Rizlinget". A látogatás ideje alatt a pincében a vendégek mind jobban és jobban ismerik meg az etyeki borászatot és a magyar borok kultúráját. Tipikus magyar ebéd vagy vacsora, kérésre élő zene és tangóharmonika is szervezhető.

Puszta kirándulás

Kirándulás az Alföldre (8-9 óra)

Ezt a tájat végtelen sztyeppék, ősi falvak és tanyák jellemzik. Miután sétáltunk egyet Kecskemét központjában, a puszta fővárosában, egy tanyára visszük a vendégeinket, ahol tipikus magyar pálinkával és pogácsával fogadják őket, majd egy izgalmas lovas programot néznek végig. A show után a vendégek kipróbálhatják a nyereg nélküli lovaglást és kocsikázhatnak a Pusztán lovas kocsival, majd megcsodálhatják a lovakat és a többi állatot az istállókban.  A tipikus pusztai csárdában nagyon kiadós magyar ebédet szolgálnak fel amit  cigányzene kísér. Egy nagyszerű team-building program lehet például a Pusztai Olimpiai Játékok. A vendégeket 5-10 fős csoportokra osztják és rotációs rendszerben vetélkednek a különböző helyszíneken a pontokért, ahol a pusztával kapcsolatos feladatokat (pl.: ostorcsattogtatás, lovaskocsi- vagy szamárhajtás, patkódobás stb.) kell a játékos kedvű részvevőknek teljesíteniük.

Puszta program Budapest közelében (4-6 óra)

A program ugyanaz, mint a fent leírtaknál, csak a helyszín más, egy Budapesthez közeli tanya.
 
Megjegyzések

  • A puszta programokat meg lehet szervezni késő délutáni, esti eseményként is.
  • Folklór program is igényelhető a cigányzenéhez.
  • A vendégeket régi, úgynevezett nosztalgia vonatokkal is a helyszínre lehet szállítani. Nagy élmény a gőzmozdonyos vonatokból élvezni a vidéki tájat. A költségek miatt ez az utazási program nagyobb létszámú csoportnál ajánlható.

Balaton kirándulás és a herendi porcelángyár (9-10 óra)

A Balaton, a magyar tenger, Európa egyik legnagyobb tava és Magyarország kedvenc üdülési célpontja.  Ez a túra a vendégeket először Herendre kalauzolja, ahol a világ egyik leismertebb porcelánmanufaktúrája várja őket. Majd Balatonfüredre látogatunk ahol az egyik legrégebbi gyógyfürdő található, végül pedig a Tihanyi-félszigetet keressük fel, amely Magyarország első természetvédelmi területe védett faluval. Többféle kitűnő étkezési lehetőség áll a vendégek  rendelkezésére, borkóstolóval egybekötött ebéd egy rusztikus étteremben vagy akár egy nagyon elegáns étkezés a Herendi Porcelángyár éttermében, ahol az ételeket kizárólag eredeti herendi porcelánban szolgálják fel.  A porcelángyári program során a vendégek megismerkednek a porcelán előállítási módjával és megpróbálkozhatnak porcelánrózsák előállításával is.

További ajánlatok

Érdeklődés esetén sokféle egyéb programot is meg tudunk szervezni: 

  • Kocsikázás old-timer gépjárművekkel (30-50 éves autókkal)
  • Kötélpályás program
  • Bobozás
  • Paintball
  • Vezetés a Hungaroring pályán
  • Kalandtúra terepjáróval
  • Biciklizés budapesti parkokban speciális biciklikkel
  • Barlanglátogatások
  • Borkóstolás különböző típusú borpincékben
  • A Törley Pezsgőgyár felkeresése
  • Kalandrepülés helikopterrel vagy repülőgéppel