Elérhetőségek:
Perfect Tours Budapest
Károly körút 5., VI/3.
1075 Budapest
Tel.: 06 1 212 3131
Mobil: + 36 70 366 9641
info@perfecttoursbudapest.com


magyarenglishdeutschfrancais

Budapesti városnéző programok

Csoportos budapesti városnézések minden nap
Privát városnézések egyéni vendégek részére
Általános Budapest városnézés (2-8 óra)
Budapest by night (4 óra)
Tematikus Budapest városnézés (programtól függően 2-8 óra)
Városi rally - kincsvadászat (általában 3-5 óra)

 

Általános Budapest városnézés (2-8 óra)

Utazási irodánk budapesti városnézések széles választékát kínálja. Az általános városnéző programok során a vendégek a főváros gazdag építészeti és kulturális örökségével ismerkednek meg. A résztvevőket új és kényelmes buszok viszik körbe a városban, akik a főbb látványosságokat egy, a kívánt idegen nyelven beszélő idegenvezetővel tekintik meg. A városnézés hosszúságától függően több megállási lehetőség is adódhat, ahol a csoport az idegenvezető társaságában rövidebb vagy hosszabb sétát tehet. Egy rövidebb városnéző program keretében a vendégek egy általános áttekintést kapnak Budapestről, a hosszabb program pedig lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők részletesebben ismerjék meg a főváros látványosságait.

Budapest by night (4 óra)

A Budapest by night program lehetőséget kínál Önnek egy magyaros vacsorával és folklór programmal gazdagított kellemes este eltöltésére. A szállodából egy rusztikus hangulatú magyaros étterembe visszük, ahol hazai szokásoknak megfelelően pálinkával és friss házi pogácsával fogadják a vendégeket. A vacsora háromfogásos menüje a magyar konyha kedvelt fogásaiból áll. Megkóstolhatja például a híres gulyáslevest, valamint a remek ételeket kísérő magyar borokat. A vacsora alatt egy cigányzenekar szolgáltatja a zenét, melyre hagyományos népviseletbe öltözött táncosok ropják a legismertebb magyar táncokat. A vacsora után a Gellért hegy tetejére a Citadella felé vesszük az irányt, ahonnan Budapest lélegzetelállító éjszakai panorámájában gyönyörködhet.

Tematikus Budapest városnézés (2-8 óra)

Tematikus városnézések széles választéka áll rendelkezésére a Budapestre látogató vendégeknek. Speciális érdeklődés esetén az alábbiakban említettektől eltérő programokat is tudunk szervezni. Egyes városnézésekre gyalog és busszal is lehetőség nyílik. Mindig jelen van egy idegenvezető, aki kíséri a csoportot és a programtól függően jelen lehet még az adott témában jártas személy vagy szakértő.

 • Építészeti városnézés - Budapest legfontosabb, különféle építészeti stílusú épületeivel ismerkednek a résztvevők
 • Art-nouveau városnézés - a város gazdag art nouveau stílusú épületeinek bemutatása
 • Spa-program - Budapest megannyi fürdője várja a felfrissülésre vágyókat
 • Élelmiszervásárlás és főzőtanfolyam, utána étkezés - a vásárcsarnok felkeresése főzőtanfolyammal egybekötve, ahol a vendégeknek 1-2 tipikus magyar étel elkészítését  tanulják meg. A vendégek a kemény munka után megkóstolhatják főztjüket (mindig rendelkezésre áll azért a séf készítménye is)
 • Zene program - zenei betétekkel gazdagított operaház-látogatás és/vagy híres magyar zeneszerzők múzeuma, tipikus magyar hangszerek megismerése
 • Zsidó-örökség városnézés - ismerkedés a város zsinagógáival, emlékműveivel, múzeumaival, Budapest gazdag zsidó örökségével
 • Egyházak Budapesten - a város leghíresebb, legérdekesebb egyházi épületeinek meglátogatása
 • Művészeti program - szakszerű vezetés a város különböző művészeti múzeumaiban
 • A kommunizmus öröksége Budapesten - a Szoborpark és egy a kommunizmus éveiben épített lakótelep meglátogatása
 • Pub tour - Budapest különböző stílusú és kategóriájú pubjainak, bárjainak felfedezése
 • BKV-s városnézés - a vendég a tömegközlekedés eszközeivel (metró, sikló, villamos, troli) közelítheti meg Budapest látványosságait.

 

Városi rally - kincsvadászat (általában 3-5 óra)

A városi rally egy különleges interaktív városnézés, melynek során a vendégek úgy ismerhetik meg Budapest látványosságait, hogy közben érdekes feladatokat kell teljesíteniük. Ez a módja a városnézésnek igen hasznos lehet a team-building szempontjából, hiszen 5-10 fős csoportokról van szó, akik együtt dolgoznak a program alatt. A résztvevők egy forgatókönyvet kapnak, amelyben minden szükséges információ megtalálható a feladatokról és az útvonalról. A csoportok idegenvezető kíséretében busszal vagy más közlekedési eszközzel közelítik meg a különböző helyszíneket. Minden megállónál feladat vár a csoportra, továbbá egy asszisztens, aki ellenőrzi és pontozza a feladat teljesítését és esetleg kisebb ajándékokat osztogat. A feladatok néha könnyűek, néha nehezebbek, de az biztos, hogy mindenki remekül fog szórakozni a program során.